Welcome Back Log In Create Account

Espressor portabil

(15-08-2026, 20:05)Lyvyoo Wrote: La pretul asta mi-e frica de materiale si cat de food safe sunt.

Pai un termos numai inox si tritan este 50 lei... circuitul apei e important, restul...

Reply
De ce va sperie pretul ? Nu este prea mic, este doar un pret corect.
Un Delonghi ECP (sau Stilosa ) are acelasi pret si fierbe apa in boiler din inox. Deci se poate . Doar ca dupa atatia ani de marketing si spalare pe creier am cam uitat valoarea banului.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Uite si sita. https://www.banggood.com/BlitzHome-Coffe...50633.html

Standard de 51, deja devine dream machine...
Singura masina "cu pompa" caruia ii poti goli boilerul complet dupa extractie... obsesia mea, apa statuta in boiler intre sesiuni.

Quote:...uses a standard 51mm portafilter typically equipped with pressurized filter baskets for 1-cup and 2-cup configurations. The double (2-cup) basket holds roughly 12 to 14 grams of ground coffee

Si, in sfarsit si un video... cu o traducere AI din greaca de tot rasul Smile

Inainte de a critica curgerea si crema, tineti cont ca se foloseste cafea macinata, probabil de supermarket si tampata "cu lingura".
Nu mai zic de cat o lasa sa curga... pana ajunge o zama blonda.

Si inca un review, care se vrea un pic mai serios ca cel al grecului de deasupra... si substantial mai critic.

Reply
Prima problema pe care o vad e ca nu se poate opri extractia dupa un anumit timp. Inteleg ca tot extrage pana se termina apa din recipient. Pe de alta parte, spatiul fiind generos, spre deosebire de unele leviere  Tongue , nu pare sa fie ceva dificil sa inserezi alta cana deasupra celei initiale, la momentul potrivit. Dupa ce s-a rezolvat problema timpului ramane principala problema, imposibilitatea implementarii preinfuziei.

Reply
Ungurul pomeneste intr-o doara, la final, la concluzii, la 4:26, de ceva tradus ca "pre-inmuiere"... de care nu am gasit mentionat in alta parte. Deci, ceva ar fi acolo...

Referitor la tras toata apa, pai un singur test e de ajuns, cu vreo 50 ml, ca sa vezi cata apa ramane in puck, dupa care pui apa exact cat vrei sa ai in ceasca.
La lever imi ramane in puck cam cata cafea am avut initial... ceva de genu 13.5g apa la 14g cafea.
Asta dupa ce l-am uscat "biscuite", adica am trecut aer prin el, cu inca o pompare in gol.
Daca se pastreaza proportia si la masina asta, inseamna ca daca vrei 40ml in ceasca, la 14g de cafea pui 54 ml apa... si va trage tot.

Sa nu vorbim de imposibilitati niciodata...dupa ce am auzit sunetul pompei eu deja ma gandesc la profilare Wink

Reply
nenea din grecia zice ceva ca dupa 2min e gata cafeaua. sa zicem ca 1min pt incalzire apa si mai ramane inca 1min extractia propriuzisa  Confused

Reply
Da, estimarile sunt realiste, de ce reactia de confuzie?

Ungurul zice undeva ca 27 secunde extractia.
Cu 600W se incalzesc 60 ml de la 20 la 90 in ~30 secunde. (60/1000 * 4184 * (90-20))/600 = 29.3
La modul ideal, in practica sa zicem 40 secunde.
120ml s-ar incalzi intr-un minut si un pic, daca o vrem lunga, ca grecu.
In timpul asta cantarim boabe, rasnim si pregatim pucul.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)