Welcome Back Log In Create Account

FELLOW Espresso Series 1

A inceput sa curga picatura... feloniana...

Aparent, n-am stiut nimic pana acum, john snow scrie pe noi...

Reply
(29-05-2026, 09:34)renatoa Wrote: ....., john snow scrie pe noi...

Ce influencer mai e și ăla Biggrin
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Acel canal de YouTube este un "walking advertisement" pentru website.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Sigur, dar cel obisnuit cu infinte browsing pe tiktok retine doar mesajul din titlu: You're not learning ... without ...

Reply
Publicul țintă este perfect targetat.
Chiar mulțumesc că ai adus anul trecut Primus în prim plan, altfel luam Fellow și deja văd multe nemulțumiri pe reddit.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
(29-05-2026, 10:11)cristi5922 Wrote: Publicul țintă este perfect targetat.
Chiar mulțumesc că ai adus anul trecut Primus în prim plan, altfel luam Fellow și deja văd multe nemulțumiri pe reddit.

Eu inca ma uita la fellow es1, sincer partea de materiale nu imi place ca idee, dar pretul e atractiv pentru cineva care doreste sa incerce extractii mai complexe
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Frumos mod de a te amagi ca nu ar fi made in china...

Reply
(29-05-2026, 22:18)renatoa Wrote: Frumos mod de a te amagi ca nu ar fi made in china...

Nu e vorba de asta, are si fellow dreptul sa traiasca nu? Daca stau sa ma gandesc lucreaza la acest aparat de ceva vreme cred ca dinainte sa fi inceput explozia asta pe flow profiling. Sunt curios pretul de lansate in europa, citeam ca la final de vara se vor putea cumpara.

Reply
"Explozia asta" este disponibila pe open source gratis de peste 5 ani.
Am identificat deja bucati de cod open in softul wpm.
Tot ce este in Decent era deja cunoscut din momentul anuntului, acum 9 ani.
Practic bucati de cod care in lumea Arduino sunt caramizi lego.

Modul "corect" de a trage cu presiune scazatoare (implicit debit constant) exista de zeci de ani, cand a aparut primul spring lever.
Pe un lever manual profilarea gen spring apare instinctiv, ca ceva natural, dupa primele extractii, doar privind curgerea, fara manometru.

Cei din "cetatea pompei" inca mai cred ca "profilul e plat"... se prind mai greu.
N-ar fi nimic rau in asta, daca din portofelele lor nu ar mentine in stare de agonie un dinozaur ... traditional.

Reply
(30-05-2026, 09:33)renatoa Wrote: "Explozia asta" este disponibila pe open source gratis de peste 5 ani.
Am identificat deja bucati de cod open in softul wpm.
Tot ce este in Decent era deja cunoscut din momentul anuntului, acum 9 ani.
Practic bucati de cod care in lumea Arduino sunt caramizi lego.

Modul "corect" de a trage cu presiune scazatoare (implicit debit constant) exista de zeci de ani, cand a aparut primul spring lever.
Pe un lever manual profilarea gen spring apare instinctiv, ca ceva natural, dupa primele extractii, doar privind curgerea, fara manometru.

Cei din "cetatea pompei" inca mai cred ca "profilul e plat"... se prind mai greu.
N-ar fi nimic rau in asta, daca din portofelele lor nu ar mentine in stare de agonie un dinozaur ... traditional.
 Textul ăsta e mai mult un amestec de ironie + discuție tehnică despre espresso (mai ales espresso pe lever manual) și despre „profilarea presiunii/debitului”
Pe scurt:
Autorul spune că „inovațiile” despre profilarea presiunii în espresso nu sunt noi — existau de mult la espressoarele cu pârghie (lever). Acolo presiunea variază natural și barista o simte fără aparate.
Îi critică pe cei care folosesc espressoare cu pompă, spunând că ei cred că presiunea constantă e „standardul corect”, dar de fapt pierd ideea mai veche și mai bună de extracție variabilă.

mai nou am nevoie de ai sa inteleg ce zici. Cu ce ma ajuta pe mine ca ai gasit cod in vestigii de acuma 20 de ani? Vorbim asa sa vorbim, recent au inceput sa apara aparatele acestea cu flow profiling , inca nici nu este  foarte matura ca tehnologie, eu unul incerc cu greu sa ma abtin sa cumpar ceva, dar ratiunea imi spune sa mai astept pe masura ce si alte branduri adopta asta.
Am iesit o data din matrix cu 2 leviere, dar durerea de membru superior m-a bagat inapoi

p.s si te rog renunta la matale / dumitale/ harbuz

Reply
PS: ce "fellow" strasnic ai putea scoate din profitecul matale, daca ai avea taria sa iesi din matrix...

Traim un mare paradox, softurile open care iti transforma orice masina pre-millenium intr-una mai aproape de zilele noastre, au fost dezvoltate pe masini ieftine, ca aia aveau initiatorii... si pe urma au ramas blocate in proiect pe acele masini pentru ca au vandut din start iluzii, nu mai puteau da indarat.
Numai ca acele masini si-au dovedit rapid limitele si atunci softul a inceput sa le scoata in evidenta si mai rau... limitarile.
Aceste softuri ar straluci cu adevarat la intreaga capacitate pe masini din middle tier, cum e cea din semnatura matale... de abia pe una din asta ar face-o racheta.

Partea proasta este prin raspunsul dat mai sus dovedesti inca odata ca nu intelegi prea bine situatia... si ca detinator de astfel de masina nu ai profilul mental deschis la schimbari, decat in singurul mod aprobat de societea de consum: alta masina, musai una si mai scumpa !
Si evident iesita dintr-o fabrica care sa iti inspire incredere, nu cumva sa se fi atins de ea mana de muritor, sau mai rau, vreun ciocan...

Reply
(30-05-2026, 10:05)renatoa Wrote: PS: ce "fellow" strasnic ai putea scoate din profitecul matale, daca ai avea taria sa iesi din matrix...

Traim un mare paradox, softurile open care iti transforma orice masina pre-millenium intr-una mai aproape de zilele noastre, au fost dezvoltate pe masini ieftine, ca aia aveau initiatorii... si pe urma au ramas blocate in proiect pe acele masini pentru ca au vandut din start iluzii, nu mai puteau da indarat.
Numai ca acele masini si-au dovedit rapid limitele si atunci softul a inceput sa le scoata in evidenta si mai rau... limitarile.
Aceste softuri ar straluci cu adevarat la intreaga capacitate pe masini din middle tier, cum e cea din semnatura matale... de abia pe una din asta ar face-o racheta.

Partea proasta este prin raspunsul dat mai sus dovedesti inca odata ca nu intelegi prea bine situatia... si ca detinator de astfel de masina nu ai profilul mental deschis la schimbari, decat in singurul mod aprobat de societea de consum: alta masina, musai una si mai scumpa !
Si evident iesita dintr-o fabrica care sa iti inspire incredere, nu cumva sa se fi atins de ea mana de muritor, sau mai rau, vreun ciocan...

Sunt prea sarac sa iau lucruri neverificate in timp, si prea putin antrenat sa apas leviere

Reply
Salutare, 
știți dacă le aduce cineva în RO care să asigure și partea de service?
• VBM Domobar S • Hedone Bugster • Expobar Brewtus • Iberital Expression 
• Mahlkönig EK43 • Victoria Arduino Mythos 2 • Fiorenzato F83E XGI • Mahlkönig Tanzania • Hedone Honne • Mahlkönig KENIA 

Reply
(27-04-2026, 13:24)renatoa Wrote: Da, ce e de mirare, se face pe comanda, si e cu coada, ... vero lavorazione artigianale Smile
"Where is the Argos manufactured? 
Most of our parts manufacturers are in China in order to meet our price goal.
We have some in Italy and here in the USA as well.
Assembly, testing, packaging, and distribution will be in Denver, CO."

vero lavorazione, bre :)
• Mahlkönig EK43 • Victoria Arduino Mythos 2 • Fiorenzato F83E XGI • Mahlkönig Tanzania • Hedone Honne • Mahlkönig KENIA 

Reply
Doar ca asamblarea in America le da dreptul sa stanteze pe produsul final Made in USA.
Fellow vine din start cu Made in China pe cutie.

Dar e mult mai mult de atat... modul cum a fost dezvoltat Argos, luni de zile, de la zero, totul la vedere pe masa, documentata conceptia fiecarui ansamblu, de multe ori prin discutii cu viitorii proprietari... a fost ceva epic.
One man show, cred ca a fost singura demonstratie de inginerie intalnita in domeniul asta, tot restul pietei nu imi inspira decat improvizatie.
Pe cand Fellow... de la lansare nu mi-au inspirat decat suspiciuni, care ulterior au fost confirmate.

Reply
(11-07-2026, 20:57)renatoa Wrote: Doar ca asamblarea in America le da dreptul sa stanteze pe produsul final Made in USA.
Fellow vine din start cu Made in China pe cutie.

Dar e mult mai mult de atat... modul cum a fost dezvoltat Argos, luni de zile, de la zero, totul la vedere pe masa, documentata conceptia fiecarui ansamblu, de multe ori prin discutii cu viitorii proprietari... a fost ceva epic.
One man show, cred ca a fost singura demonstratie de inginerie intalnita in domeniul asta, tot restul pietei nu imi inspira decat improvizatie.
Pe cand Fellow... de la lansare nu mi-au inspirat decat suspiciuni, care ulterior au fost confirmate.

Iti apreciez pasiunea dar trebuie sa recunosti ca e mai mult o viziune personala ("imi inspira/mi-au inspirat").
Negru pe alb, la ei pe site scrie clar ca marea majoritate a pieselor sunt chinezesti si cred ca trebuie sa cam incheiem acest capitol in care China=low quality, pentru ca in prezent singura problema este gasirea unui furnizor serios cu care sa faci treaba :)

Reply
Da, am gresit folosind termenul de inspiratie, de fapt cred ca as putea scrie o istorie espresoarelor closed boiler sub forma unei sucesiune de decizii de marketing, mai bine zis de erori de marketing, caci inginerii nu au mai avut cuvant de zis dupa anii 80.
Fiecare asa zis feature introdus de un model nou nu este decat o incercare de corectare a unei erori, impachetata frumos drept progres sau avans. Si nu odata au scrantit-o, introducand noi probleme.

Reply
Ia că a postat guru review

Reply
De la altu influenceru

Reply
Daca o zicea p-a dreaptă "not for alex"... ii dadeam follow Tongue

Reply
(14-08-2026, 10:15)renatoa Wrote: Daca o zicea p-a dreaptă "not for alex"... ii dadeam follow Tongue

Biggrin

Reply
(14-08-2026, 10:15)renatoa Wrote: Daca o zicea p-a dreaptă "not for alex"... ii dadeam follow Tongue

Sunt convins ca ai o parere avizata dupa multe saptamani de folosire a acestui aparat

Reply
De ce as avea nevoie sa am unul in posesie?
Doar am toata dotarea necesara ca sa inteleg ce se afla sub capota unuia...

Dumneata crezi ca ai inteles complet cate ti-ar putea oferi Profitecu din semnatura, daca l-ai exploata mai creativ ?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)