12-11-2025, 00:36
Cred ca nu are strica folosit un spray cu apa…
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense
|
Rasnita AVX CG301
|
(22-11-2025, 15:50)LxC Wrote: Salut! Revin cu o dilema. Inca nu am reusit sa gasesc nivelul de rasnire optim pentru a scoate un gust mai putin acru si un timp de iesire a cafelei mai lung. Rasnita e deja setat cu mult sub treapta 1 si tot nu reusesc sa creez suficienta presiune in puc. Cutitele de ating atunci cand ajunge cadranul la cuvantul `coarse`. E normal sa fie asa? Cred ca am tampat suficient ca nu am nici mana prea usoara si am apasat cu putere. Am mai observat ca daca la inceput extractia e mai lenta, ulterior debitul creste si devine mai apos. Cosul este single basket si am pus 10 grame de cafea, portafiltru naked, espresor Delonghi ECP 3420La cosuri de single dose (7-10 grame) , e destul de greu de scos rezultate bune, iti trebuie o rajnire foarte fina , din ce stiu de aceea lumea cam face double dose si apoi arunca jumate. Posibil pentru single dose sa fi atins limita rajnitei
Ceva sfaturi?
https://imgur.com/a/AJx4tqj
(22-11-2025, 15:50)LxC Wrote: Salut! Revin cu o dilema. Inca nu am reusit sa gasesc nivelul de rasnire optim pentru a scoate un gust mai putin acru si un timp de iesire a cafelei mai lung. Rasnita e deja setat cu mult sub treapta 1 si tot nu reusesc sa creez suficienta presiune in puc.
...
Ceva sfaturi?
(23-11-2025, 13:34)renatoa Wrote: (Si) pentru aceasta neputinta am abandonat eu 58-ul... Scenariul extragerii din +18g si sa arunc cafea iesea din calcul.
Dar pe vremea aia nu stiam cat stiu astazi despre site... si nici nu aparusera sitele BiT, special pentru genul asta de extractii, fie single, fie light roast, in ambele cazuri mai dificila obtinerea presiunii in puc.
Daca ai fi pe 58, as zice... ia o sita BiT pentru ce cantitate doresti dumneata si ar trebui sa nu mai ai probleme.
Dar, fiind pe 51... experimenteaza cum am facut eu, pana sa apara sitele BiT... pune 2 foi de hartie de filtru decupata peste sita... una singura nu mi-a ajuns... sau mascheaza o parte din gauri cu banda adeziva aluminiu, ca sa obtii o suprafata redusa, cum vezi la BiT.
PS: o sa dai de numele meu pe acolo, nici o legatura...
(22-11-2025, 15:50)LxC Wrote: Salut! Revin cu o dilema. Inca nu am reusit sa gasesc nivelul de rasnire optim pentru a scoate un gust mai putin acru si un timp de iesire a cafelei mai lung. Rasnita e deja setat cu mult sub treapta 1 si tot nu reusesc sa creez suficienta presiune in puc.
...
Ceva sfaturi?
(23-11-2025, 19:40)LxC Wrote: Am reusit azi sa scot ceva decent azi dupa ce am rasnit mai fin. Nu stiam ca e mai greu sa scot single shot decent decat unul dublu. In cazul asta, ma declar multumit. Ulterior am incercat un shot cu sita dubla cu care a venit portafiltrul naked de la barshaker si n-a reusit espressorul sa scoata cafea. Urmeaza sa rasnesc de maine ceva mai mare. Sita dubla pare ca ar avea gaurile mai mici decat cea single luata de pe aliexpress.