Espressoman fresh
Bucuresti
Buna,
De curand am trecut de la espressor automat la unul manual, un Sage Barista Express Impress. L-am luat pentru ca avea si rasnita incorporata si nu vroiam sa imi bat capul cu una separata. DAR, din pacate rasnita de la acest aparat nu este indeajuns de potenta pentru cafeaua prajita Omniroast. Am folosit 3 cafele de la Dropshot: ETHIOPIA RUMUDAMO NATURAL, RWANDA KININI WOMEN si ETHIOPIA KERAMO DAYE BENSA, care mi-au blocat rasnita, iar acum ma chinui sa scot boabele de cafea de acolo.
Pentru ca imi placea cafea Ethiopia si vad ca este prajita, aproape doar omniroast, am decis ca voi investi intr-o rasnita. Imi puteti recomanda o rasnita? Pot sa aloc maxim 500 euro, dar m-as simti mai bine daca as lua ceva pe la vreo 200-300 euro. Daca de 500 euro gasesc ceva foarte bun, care sa tina 10 ani atunci sunt multumita si nu o sa am regrete ca am cheltuit atat pe rasnita.
Multumesc,
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Cu cerinta de 10 ani probabil ti-ai taiat singur craca...
Poti arunca o privire despre ce se discuta in forumul de rasnite acum 10 ani, si sa pui o intrebare cati le mai au pe cele de atunci...
Espressoman infocat
Deva
18-08-2026, 21:22
(Edited 18-08-2026, 21:23 by adiszep.)
Eu am Kinu de vreo 10 ani :) aproximativ.
Și nu am de gând să o vand
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Craiova
18-08-2026, 21:27
(Edited 18-08-2026, 21:35 by renatoa.)
Dar nu rasnesti espresso pe ea...
Stii vreo electrica la care sa dea cineva garantie mai mult de 2 ani ? Si aia 2 doar pentru ca le-a fortat mana EU...
Se pare ca in bransa asta nu prea se inghesuie producatorii sa convinga clientii ca produc echipamente de incredere.
Total contra curentului din piata de larg consum... in supermarkete acum ai 3 ani la orice electrocasnic, si la unele chiar 5 ani...
Espressoman infocat
Deva
E nu… am mii de shoturi pe Kinu, de espresso. Acum ca e trecuta la filtru sau râșnița de voiaj e alta discuție.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman fresh
Bucuresti
Hai sa excludem din discutie partea cu 10 ani de folosinta pentru espresso. Pana acum din ce m-am interesat castigatoare par a fi Timemore - Sculptor 064S si DF 64 Gen2.
Craiova
Ar mai fi si J64V, daca esti dispusa sa o cumperi din Olanda...
Espressoman infocat
Bucuresti
(18-08-2026, 22:05)missmoon Wrote: Hai sa excludem din discutie partea cu 10 ani de folosinta pentru espresso. Pana acum din ce m-am interesat castigatoare par a fi Timemore - Sculptor 064S si DF 64 Gen2.
Hello , nu te grăbi să cumperi, mai studiază măcar câteva zile. Dacă te-ai decis să rezumi la cele două, consider Timemore superioară DF datorită cuțitelor verticale și a RPM reglabil.
Ce e drept este ca în bugetul de până la 500€ nu prea găsești multe opțiuni sigure, așa ar mai fi Varia VS4 însă e mult de zis și acolo.Mai era DC63 la Barshaker însă văd ca nu o mai au in oferta.Oricum, nu deznădăjdui, ca dacă iei rasnita, pe urmă probabil vei vrea să schimbi și espressorul, și de acolo abia începe distracția.
Pavoni & Kinu Classic
Espressoman fresh
Bucuresti
Probabil schimb si espressorul, dar as vrea peste cativa ani... Nu ma asteptam ca rasnita acestui aparat sa nu poata macina cafea mai light, prajita omniroast...
O sa ma mai interesez,dar in septembrie as vrea sa fac achizitia. J64V pare interesanta, aduce cu Timemore, dar pe mine ma intereseaza si partea de retur si service. Clar in primele 2 saptamani o sa testez tipurile de cafea pe care le beau ca sa vad daca si cum face fata.
Craiova
19-08-2026, 10:40
(Edited 19-08-2026, 10:41 by renatoa.)
Chiar ca situatia necesita ceva studiu, daca insisti pe light roast, sau chiar si omni... pentru ca ai putea sa descoperi ca masinile concepute in ultimii zeci de ani nu sunt gandite pentru asemenea cafele.
In cazul dumitale te ajuta mult ca espresorul are din constructie preinfuzie la presiune scazuta, absolut necesara pentru abordarea prajirilor light.
Asta ar fi principalul motiv pentru care ai putea sa ai cativa ani de respiro, ca sa te lamuresti.
Asta daca va dura moda cu light roast
Espressoman infocat
Bucuresti
E posibil să poți rezolva problemele cu Sage dacă o demontezi, am înțeles că mai are un reglaj interior la care poți umbla.
Eu am comparat DF64 cu 078S. Gustul era mult mai interesant la 078S, dar rezultatele nu erau la fel de consistente, deoarece nu m-am putut obișnui cu rotița de relgaj și totodată ritmul în care turnam boabele nu era niciodată același, de aici și rezultatele.
De asemenea le-am demontat pe ambele. Sculptor are un mecanism mai complicat, arată ca un ceas elvețian pe dinăuntru. DF64 arată ca un tractor, dar este precis acolo unde contează.
Cât despre fiabilitate, DF64 al meu are 4 ani și jumătate, probabil 100kg de cafea, dintre care vreo trei ani cu cuțitele SSP care pun de două ori mai multă uzură pe motor. S-a stricat butonul, m-a costat 25 de lei.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Bucuresti
@
adrian1 permite-mi scepticismul în ceea ce privește rasnita sage incorporată.Pt ce bea are nevoie de gear serios; cel puțin pt Rumudamo aia, eu unu imi rup mâinile cu ea pe Kinu pt Pavoni.
@
missmoon daca te încălzește cu ceva, și Weber EG-1 se blochează uneori, la rpm mic, și aia e rasnita de peste 4000€; ți-am recomandat conice pt ca va fi un profil de gust cunoscut pentru tine, și vei aprecia mai repede și mai bine un shot cinstit, făcut pe acel espressor; migrând spre plate, va trebui răbdare și curba de învățare; și pregătire morală pentru shoturi eșuate; bineînțeles, răsplata e pe măsură când se aliniază astrele… dacă se aliniază …
Pavoni & Kinu Classic
Espressoman infocat
Bucuresti
https://www.brewingwithdani.com/blog/how...o-machines Nu sustin ca este o solutie definitiva, insa este gratis si la indemana.
Daca sunt boabe mici care intra toate deodata intre cutite, te inteleg perfect.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Bucuresti
Personal sunt foarte multumit de J64V, chiar straluceste pe light roast in bugetul dat insa din pacate se pare ca a fost o alegere destul de populara si nu se mai gaseste la noi.
Espressoman incepator
Timisoara
Pentru nepretentiosi, CG 301 se descurca bine cu orice boabe, o rasnita cinstita, ieftina si buna. Se incadra in buget.
Pacat ca nici asta nu se mai gaseste in tara.
Mi se pare mie sau deja incepem sa simtim lipsa chinezilor de pe piata romaneasca ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Craiova
Cand am mai stat noi intr-un singur furnizor?... de regula puneam mana si ne luam singuri, de la sursa.
Ne-am invata prost, cu garantii, cu suport...